Tanácsadás

Élelmiszer-vállalkozóként nem egyszerű feladat egy új üzlet kialakítása vagy meglévő átalakítása, úgy hogy az a tervezett tevékenység végzésére alkalmas legyen, és a hatósági előírásoknak is megfeleljen.

A helyiségek kialakításában és felszerelésében döntő jelentőségű a helyiségben végzett munka jellege, a termékkínálat, az alapanyagok feldolgozottsági foka és a dolgozói létszám.  A helyiségek mérete, elrendezése és kapcsolatai, az alapanyagok, áruk mozgatási útvonala kiemelt fontosságú az élelmiszer-biztonság, és a hatékony munkavégzés szempontjából is, ezért már a tervezésnél is szükséges az élelmiszer-higiéniai szemlélet.

Tanácsadás - tervezés

A kereskedelmi hatóság felé be kell jelenteni az új üzlet nyitását, vagy működő üzlet esetén a változásokat. A kereskedelmi bejelentésen túl az élelmiszer-vállalkozásoknak be kell jelenteniük a veszélyes anyaggal vagy keverékkel (tisztító- fertőtlenítő szerek) folytatott tevékenységet, vagy ezek forgalmazását, és többek között FELIR azonosítót is szükséges igényelni.

Fogyasztói elégedettség

Működő élelmiszer-vállalkozásoknál hatósági ellenőrzést követően intézkedési terv elkészítését, bizonyos dokumentációk bemutatását, javítását is kérheti Öntől az ellenőrző szerv, ezek elkészítését is bátran rám bízhatja.

Segítségére tudok lenni a fogyasztói tájékoztatással, kötelező allergén jelöléssel, továbbá fogyasztói elégedettség vizsgálat tervezésével, kivitelezésével kapcsolatban.

Helyszíni bejárások alkalmával vizsgálható valamennyi lényeges, élelmiszer-biztonságra hatást gyakorló tényező a műszaki adottságoktól a dolgozói magatartásig. A helyszínen a lényeges hibák megbeszélésével a hibajavítás akár azonnal elkezdhető. Igény szerint fényképes összegző jegyzőkönyvet, és javítási javaslatot is készítek a tapasztalt eltérésekről. A helyszíni szemlék alkalmasak lehetnek a hatósági ellenőrzésre/utóellenőrzésre való felkészülésre, de az önellenőrzési rendszer részét is képezhetik.

Amennyiben a működéssel vagy új üzlet nyitásával kapcsolatban megbízható és személyre szabott tanácsadásra, élelmiszer-biztonsági kérdései megválaszolására vagy a hatósági ügyintézésben segítségre van szüksége, vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén.