Az önellenőrzési terv elkészítése, az abban foglaltak teljesítése és igazolása is az élelmiszer-vállalkozásokat érintő kötelezettség. Az önellenőrzés többek között az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszer-biztonsággal, nyomon követéssel, jelöléssel kapcsolatos követelmények teljesülésének belső felügyelete.
Az élelmiszer-vállalkozások különbözőek, ezért az önellenőrzési tervet is egyedileg a vállalkozás tulajdonságait figyelembe véve kell elkészíteni.
Az önellenőrzési terv elkészítésénél a legfőbb szempontok:
a vállalkozás tevékenysége,
mérete,
az előállított élelmiszer jellege és mennyisége,
az alapanyagok kockázata és
a forgalomba hozatal jellege.
Az önellenőrzés a hibák megelőzésének, időben észlelésének, és a gyors hibajavítás kivitelezésének leghatékonyabb módja.
Amennyiben az Ön vállalkozásának is segítségre van szüksége a megbízható és személyre szabott önellenőrzési terv kidolgozásában, forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeim egyikén.