Barati Márta élelmiszer-biztonsági tanácsadó vagyok, végzettségeimet tekintve közegészségügyi-járványügyi felügyelő, minőségirányítási szakember, HACCP rendszergazda.
Tizenöt éve foglalkozom élelmiszer-biztonsággal, melyből 8 évet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszer-ellenőrző hatóságnál töltöttem élelmiszer-biztonsági felügyelőként, majd 4 éven át dolgoztam a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Minőségvezérelt Közétkeztetés Programjában kezdetben minősítő, majd vezető auditorként.
Az évek során több civil szakmai szervezet rendezésében előadóként is részt vettem konferenciákon, és tagja voltam az Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához c. kiadvány átdolgozását végző munkacsoportnak.
Képzett érzékszervi bírálóként lehetőségem volt a közétkeztetésben tálalt ételek érzékszervi vizsgálatába is aktívan bekapcsolódni.
Hatósági munkám során vendéglátó és közétkeztető létesítmények ellenőrzésén kívül szakhatósági tevékenységet is végeztem, így az építésügyi hatósági eljárásokban is jártasságot szereztem.
Hatóságnál töltött éveim alatt azt tapasztaltam, hogy az élelmiszer-vállalkozások számára jelentős terhet jelent a jogszabályi előírások értelmezése, és az azoknak való megfelelés.
Munkámmal ezen nehézségek megoldásában tudok segítséget nyújtani, hogy Önnek ténylegesen csak az ételekkel, és a vásárlók, vendégek elégedettségével kelljen foglalkoznia.
Azért, hogy minél jobban tudjam Önt, és élelmiszer-vállalkozását segíteni, folyamatosan képzem magam, az élethosszig tartó tanulás híveként ismereteimet rendszeresen frissítem és bővítem.
Amennyiben a honlapon található információk felkeltették érdeklődését, keressen bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén.