Audit

A működés során is fontos, hogy mindig legyen visszacsatolás a technológia helyes alkalmazásáról, a jogszabályoknak és szabványoknak megfelelő működésről.

Klasszikus értelemben az audit módszeres, független és objektív szakértői vizsgálat, melynek célja annak vizsgálata, hogy a működés megfelel-e az előírásoknak.

A helyszíni bejárások alkalmával vizsgálható valamennyi lényeges, élelmiszer-biztonságra hatást gyakorló tényező a műszaki adottságoktól a dolgozói magatartásig. A helyszínen a lényeges hibák megbeszélésével a hibajavítás akár azonnal elkezdhető. Igény szerint fényképes összegző jegyzőkönyvet, és javítási javaslatot is készítek a tapasztalt eltérésekről. A helyszíni szemlék alkalmasak lehetnek a hatósági ellenőrzésre való felkészülésre, de az önellenőrzési rendszer részét is képezhetik.

Ha az Ön vállalkozása az alábbi ISO szabványok szerinti minőség-menedzsment rendszert működtet, a tanúsítás feltétele az évenként elvégzett belső audit, melyet külső szakértő bevonásával is elvégezhet. A belső audit megtörténtét a tanúsító szervezet vizsgálja a felügyeleti és a megújító auditok alkalmával.

A megbízható és személyre szabott helyszíni auditért vagy beszállítói audit elvégzéséért is keressen bizalommal valamely elérhetőségemen.