Közétkeztetés

Közétkeztetés, menza. Mindenki által ismert, kevesek által elismert, és sokak által bírált, kritizált területek. Hazánkban jelenleg körülbelül 3000-3500 főzőkonyha, és 6500 tálalókonyha működik, melyek napi szinten 1,5-2 millió gyermek, beteg, idős ember vagy munkahelyi étkező ellátását biztosítják (adatok forrása: NÉBIH). Megítélésükben több, gyakran egymástól független tényező játszik szerepet.

főzőkonyha
0 db
tálalókonyha
0 db
fogyasztó a közétkeztetésben
0

A közétkeztetés fogalmát a jelenleg hatályban lévő élelmiszerlánc-felügyeleti törvény egyértelműen meghatározza, melyben szerepel, hogy meghatározott fogyasztói csoportot lát el a közétkeztető, ezért óriási a felelőssége, és nem csak a létszám miatt, hanem azért is, mert a közétkeztetőnek minden nap szembe kell néznie a visszatérő fogyasztóival.

Gyakorlati tapasztalataim alapján segítségükre lehetek

– NÉBIH minősítésre való felkészülésben, vagy akár

intézkedési tervek elkészítésében,

fogyasztói elégedettség vizsgálatok tervezésében, lebonyolításában,

– fogyasztói tájékoztatással, kötelező allergén jelöléssel kapcsolatban

önellenőrzési terv elkészítésében, annak teljesülésének vizsgálatában, vagy

– a HACCP rendszer kiépítésében, felülvizsgálatában.

Közétkeztetés

Mind a minősítés eredménye, mind a fogyasztói visszajelzési rendszerek vállalása szempont lehet például közbeszerzési pályázatok elbírálásánál, tehát a tét nem kevés.

Közétkeztetést végző konyha működésével, működési feltételeivel kapcsolatban a megbízható és személyre szabott tájékoztatásért keressen bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén.