Közétkeztetés
Közétkeztetés, menza. Mindenki által ismert, kevesek által elismert, és sokak által bírált, kritizált területek. Hazánkban jelenleg körülbelül 3000-3500 főzőkonyha, és 6500 tálalókonyha működik, melyek napi szinten 1,5-2 millió gyermek, beteg, idős ember vagy munkahelyi étkező ellátását biztosítják (adatok forrása: NÉBIH). Megítélésükben több, gyakran egymástól független tényező játszik szerepet.
A közétkeztetés fogalmát a jelenleg hatályban lévő élelmiszerlánc-felügyeleti törvény egyértelműen meghatározza, melyben szerepel, hogy meghatározott fogyasztói csoportot lát el a közétkeztető, ezért óriási a felelőssége, és nem csak a létszám miatt, hanem azért is, mert a közétkeztetőnek minden nap szembe kell néznie a visszatérő fogyasztóival.
Gyakorlati tapasztalataim alapján segítségükre lehetek
– NÉBIH minősítésre való felkészülésben, vagy akár
– intézkedési tervek elkészítésében,
– fogyasztói elégedettség vizsgálatok tervezésében, lebonyolításában,
– fogyasztói tájékoztatással, kötelező allergén jelöléssel kapcsolatban
– önellenőrzési terv elkészítésében, annak teljesülésének vizsgálatában, vagy
– a HACCP rendszer kiépítésében, felülvizsgálatában.
Mind a minősítés eredménye, mind a fogyasztói visszajelzési rendszerek vállalása szempont lehet például közbeszerzési pályázatok elbírálásánál, tehát a tét nem kevés.
Közétkeztetést végző konyha működésével, működési feltételeivel kapcsolatban a megbízható és személyre szabott tájékoztatásért keressen bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén.